Eindelijk! Plastic-vrije,
100% thuis composteerbare
wegwerpbekers.

Eindelijk! Plastic-vrije,
100% thuis composteerbare
wegwerpbekers.

Een wereldgroot probleem...

Alle wegwerpbekertjes bevatten plastic. Zelfs de kartonnen exemplaren hebben een binnenlaag van dun plastic om lekken te voorkomen. Er zijn al een tijdje wegwerpbekers met een bioplastic folie laag in de markt. Maar ook die moeten gerecycled worden in speciale verbrandingsovens; iets dat in de praktijk zelden voorkomt. We gooien dus nog steeds elke dag miljoenen van deze bekers weg. Wereldwijd zijn dat 16 miljard wegwerpbekers per jaar!

Het is gelukt!

We zijn de uitdaging aangegaan om een milieuvriendelijk alternatief te ontwikkelen dat nét zo goed werkt als de wegwerpbekertjes met plastic. Dit betekent dat je een beker moet maken die zowel warme als koude dranken kan verwerken, geschikt is om te bedrukken en niet veel meer kost om te maken. En dat is gelukt.

De Jungle Cup® heeft al alle noodzakelijke, strenge milieucertificaten behaald, waaronder de belangrijkste, het ‘OK compost HOME’ -certificaat, wat aangeeft dat het op natuurlijke wijze kan worden gecomposteerd, zonder industriële verwerking.

12 weken versus 1.500 jaar
Jungle Cup®  is de eerste wegwerpbeker die 100% thuis composteerbaar is. Dus na gebruik kan de Jungle Cup®  worden weggegooid in een compostbak. Na 12 weken beginnen deze cups te verdwijnen. Bioplastic doet daar ongeveer 1.500 jaar over… Echt plastic verdwijnt eigenlijk nooit helemaal. De Jungle Cup®  helpt in de strijd tegen Ocean Plastic. De deksel is gemaakt van bagasse, dat is het pulp van suikerriet.

Elke Jungle Cup® beschermt

Daarom heten ze Jungle Cup®. Voor elke beker die wordt verkocht ontvangt de Rainforest Trust een percentage van de opbrengsten. Die opbrengsten worden gebruikt om het regenwoud te beschermen, 1m2 per bekertje om precies te zijn. De Rainforest Trust is een internationale organisatie die wereldwijd voor de bescherming van regenwouden en andere bedreigde leefgebieden zorgt. Alleen al in de laatste paar maanden van 2020 hebben de bijdragen de Rainforest Trust geholpen om meer dan 3 miljoen m2 regenwoud te redden. En met de Jungle Cup® rekenen we in 2021 op 100 miljoen m2.

Jungle Cups® zijn

Dat lees je goed: 100% thuis composteerbaar en daar zijn we trots op.

In dit geval betekent 100% dat je onze bekers gewoon in je GFT-bak kunt doen. Jungle Cups® vereisen geen enkel industrieel recyclingproces.

Veel bedrijven claimen dat hun bio-cups composteerbaar zijn, maar het tegendeel is waar. De bekers met een Bio-PLA binnenkant composteren pas bij 58°C en zijn pas composteerbaar nadat deze liner machinaal is verwijderd.

Na jarenlang onderzoek is het gelukt materiaal te ontwikkelen dat aan alle eisen van een drinkbeker voldoet. De kern van de uitvinding ligt besloten in een oplossing op waterbasis die een flinterdun membraan vormt aan de binnenzijde van het bekertje. Alle andere cups bevatten hiervoor een plastic liner en moeten daarom industrieel worden gecomposteerd (met behulp van bepaalde industriële enzymen). De Jungle Cup® niet, die lost zichzelf op.

wrong

De binnenkant van een
niet-composteerbare ‘bio cup’

Onze Jungle Cup®

De Jungle Cup®

De Trust

Door over te stappen naar de 100% thuis composteerbare Jungle Cups® steun je dus ook de Rainforest Trust. Zij koopt en beschermt de meest bedreigde tropische bossen en redt bedreigde dieren in het wild door middel van partnerschappen en betrokkenheid van de gemeenschap. Door deze zeer effectieve partnerschappen kunnen zij zorgen voor duurzame resultaten die nodig zijn voor de bescherming op lange termijn van tropische ecosystemen en de wilde dieren die ze bevatten. Op rainforesttrust.org staat precies beschreven hoe ze dat doen en waar ze actief zijn.

0 m2

Het aantal m2 regenwoud dat we samen met de Rainforest Trust hebben beschermd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Beth Bush
Director of Philanthropy

Rainforest Trust beschermt elke een hectare regenwoud.

Wat kosten de

Onze Jungle Cups® komen in de maten 4, 8, 12 en 16oz al vanaf $ 3,5 cent (USD).
Voor meer informatie over prijzen, productspecificaties en custom-made mogelijkheden,
vul je het onderstaande formulier in en wij zullen spoedig contact met je opnemen.

JungleCup_Logo

Interesse? Wil je de overstap maken?

Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier.

Pers

Persbericht

PDF - 174 kb

Mediapakket

ZIP - 114,2 mb

Logo

PDF - 364 kb

Copyright © 2020 Jungle Cup® is een geregistreerd merk. Wisselkoersen kunnen invloed. hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Scroll naar top